Karpervissen op Etang Furet

Karpervissen op Etang Furet

Etang du Furet is een prachtig water  in een mooie, natuurlijke omgeving. Het ligt in het midden van Frankrijk op 748 km afstand van Utrecht en 594 km vanaf Brussel. Er is de voorgaande jaren niet op karper gevist, wat het een veelbelovend meer maakt. Je favoriete vis stek boek je eenvoudig online via pagina online boeken selecteer je één van de vier meren en kies je één van de mogelijkheden.

Het visbestand

Het meer heeft een mooi visbestand van ongeveer 300 vissen, met als record een spiegelkarper van 31 kg.

Zomers kan het water iets lager staan omdat het dan onvoldoende wordt aangevuld door regenval. Veel vissers vangen hun vissen hier op 1 meter diepte.

Er zijn zeker 12 karpers met een gewicht tussen de 25 en 31 kg, 25 karpers tussen de 20 en 25 kg en 80 karpers tussen de 16 en 20 kg. Voordat het meer geopend werd heeft er een af-netting plaatsgevonden  waar de meeste kleine vissen onder de 7 kg zijn verwijderd.  Het visbestand is dus zeer goed te noemen en varieert over het algemeen tussen de 10 en 31 kg, het gemiddeld gewicht ligt op ongeveer 15 kg. Etang Furet heeft behoorlijk veel grote vissen, maar ook nog een aantal kleinere vissen tussen de 8 en 10 kg, en een redelijk aantal zeelten.

De Visserij

Als u enkel de grotere vissen wilt vangen dient u uw goed over uw visserij  na te denken. Rust op de stek, en zeker in het begin niet teveel te voeren lijkt vaak een goede methode op etang Furet. Ook is het uiteraard verstandig om goed na te denken over uw aas presentatie. Te zwaar lood boven de 120 gram kan bijvoorbeeld leiden tot een slechte aaspresentatie door het wegzakken van het lood en de rig. Als u deze dingen op orde heeft is etang Furet een water waar u veel actie kunt verwachten, en een zeer goede kans heeft om een vis boven de 20 kg te landen. Er zijn op dit water al erg veel pb’s gesneuveld en zelfs verbrijzeld! Goed om te weten is dat er geen dwerg-meerval aanwezig is, en dat de wiergroei minimaal is, wel zit er zeelt en zijn er zomers kreeftjes actief. Een gezond bestand aan snoek en een grote mandarijn meerval die Etang Furet in haar bestand heeft, zorgen ervoor dat de  aantallen kreeft beperkt blijft. Het gebruik van hardhookbaits of wrap om uw bol is tijdens de warmere maanden echter wel aan te raden. Houd er ook rekening mee dat het meer vooral aan de oevers erg ondiep is, en dat de vis vanaf de kant vaak moeilijk te scheppen is. Het meenemen van lieslaarzen en/of een waadpak is noodzakelijk.
Ondanks het ondiepe water laten de vissen laten zich prima vangen op dieptes tussen de 0.7 en 1.4 meter.

Het meer

Het meer beschikt over 4 stekken, Twee stekken: de stekken (2 en 3) Zijn voorzien van een mooie en luxe Loft (stek 2) en Lodge (stek 3) Deze zijn voorzien van alle gemakken. De Loft op stek 2 beschikt over : Een tv, internet, netflix, douche, toilet, 2 slaapkamers, keuken met magnetron, tafel, stoelen, stromend water en verwarming.

De lodge op stek 3 is voorzien van 2 slaapkamers, tafel, stoelen en bank, keuken met gasfornuis, en verwarming.
Stek 9  is een enkele stek, deze is alleen voor 1 visser te boeken. Stek 10/11 dit is een dubbele stek, en is enkel voor 2 vissers te boeken. Of door 1 visser, mits u het volledige tarief betaald.

Verder beschikt de locatie over prima faciliteiten, een kleine tackleshop en ontbijtservice. Het meer ligt op ongeveer 11 km afstand vanaf Dun-sur-Auron, in het Franse platteland. Etang Furet is sinds oktober 2015 in bezit van de huidige eigenaar Guillaume Rousselet. Het meer is ongeveer 10 hectare groot en heeft een gemiddelde diepte van 1,2 meter. De bodem bestaat uit een harde onderlaag met zand en gravel. De toplaag is een iets zachtere modderige laag, waar de karpers absoluut op azen. Dit wellicht door de aanwezigheid van natuurlijk voedsel in de vorm van bloedwormen. Ook zijn er hardere plekken aanwezig in de bodem, deze zijn met name bij de diepere stekken te vinden. Ook op de zachtere bodem kan er gerust met boilies als bodem-aas gevist worden, vaak werkt een lichte pop up als wafter hier ook goed.  Voor de stekken 2 en 3 is de eerst 50 meter een zandbodem. Verdeeld over twee zijden van het meer liggen 4 stekken.

De faciliteiten

De faciliteiten liggen achter stek 2 en zijn prima in orde. Ook is er een vriezer en koelkast beschikbaar, en zijn er genoeg oplaadpunten. Als het voor een langere periode droog is  zijn alle stekken met de auto bereikbaar, maar als er veel regenval is zullen alleen de stekken 2 en 3 en 10/11 bereikbaar zijn. De auto dient na uitladen weer op de parkeerplaats gezet te worden, deze ligt ook ter hoogte van stek 2. Vanaf het seizoen 2024 mag er op elke stek gebruik worden gemaakt van een huur(roei) boot.

De stekken

Stek 2 (Loft)

Dit is een ruime stek geschikt voor maximaal 2 vissers en 2 niet-vissers. Deze stek is tevens voorzien van een luxe Loft die van alle gemakken is voorzien. De Loft op stek 2 beschikt over : Een tv, internet, netflix, douche, toilet, 2 slaapkamers, keuken met magnetron, tafel, stoelen, stromend water en verwarming. Deze kan ook door 1 vissers worden  geboekt, maar dan betaald u het volledige tarief. Vroeger stond dit deel van het meer bekend als stek 1,2 en de helft van stek 3. Deze ruimte heeft u ook als u stek 2 boekt i.cm de loft. (zie afbeelding) Deze stek bied u ook de mogelijkheid om de dam te bevissen, wat met 2 meter ook het diepste deel van het meer is. De meest diepe stukken variëren van 1.6 – 2 meter. Overal loopt het geleidelijk op naar deze dieptes. Vanaf het 2024 seizoen kunt u op deze stek een huur(roei) boot gebruiken.

Stek 3 (Lodge)

Dit is een ruime stek geschikt voor maximaal 2 vissers en 2 niet-vissers. Deze stek is tevens voorzien van een luxe Lodge die van alle gemakken is voorzien. De Lodge op stek 3 beschikt over : Twee slaapkamers, tafel, stoelen en bank, keuken met gasfornuis, en verwarming. Vroeger stond dit deel van het meer bekend als stek 3 (half) en 4 en 5. Deze ruimte heeft u ook als u stek 3 boekt i.cm de lodge. (zie afbeelding) Deze stek bied u de mogelijkheid om de gehele hoek te bevissen.

De dieptes in de uiterste hoek zijn 0.6 -1 meter, deze lopen geleidelijk op naar ongeveer 1.8 meter. Deze zijn te vinden ter hoogte van de lodge en dan een stuk uit uw eigen kant. Ook dit is een zeer interessante stek waar de vis erg graag komt. Deze stek kan ook door 1 vissers worden  geboekt, maar dan betaald u het volledige tarief. Vanaf het 2024 seizoen kunt u ook een huur(roei) boot gebruiken op deze stek.

Stek  9
Dit is een enkele stek en  is uitsluitend voor 1 visser te boeken. Stek 9 heeft een maximale diepte van 1.5 meter en bied u de mogelijkheid om de gehele hoek te bevissen. Deze stek bied u veel ruimte en privacy. Vanaf het 2024 seizoen kunt u ook een huur(roei) boot gebruiken op deze stek.

Stek 10/11
Dit is een dubbele stek en is te boeken voor 2 vissers. Deze stek heeft een maximale diepte van 2 meter. Dit is een ruime en zeer interessante stek waar de vis graag komt. Deze stek kan ook door 1 vissers worden  geboekt, maar dan betaald u het volledige tarief. Vanaf het 2024 seizoen kunt u ook een huur(roei) boot gebruiken op deze stek.

Prijzen 2024

Per week van zaterdag-zaterdag. (Midweken en weekenden kunnen last-minute 2 weken van te voren worden besproken)

(voor 2023 vraag naar de geldende tarieven)
Hoogseizoen (Maart,April, Mei, Augustus, September, Oktober)

* Stek 2 ( Loft ) inclusief 2 vissers  € 990,- (niet-vissers niet bij de prijs inbegrepen) En € 50,- schoonmaakkosten. En €5,- p.p afvalverwerking (Bij meenemen  vervalt dit uiteraard) Gebruik kachel bijvoorbeeld in koudere maanden is 10€ per dag.

* Stek 3 ( Lodge ) inclusief 2 vissers  € 890,- (niet-vissers niet bij de prijs inbegrepen) En € 50,- schoonmaakkosten. En €5,- p.p afvalverwerking (Bij meenemen  vervalt dit uiteraard) Gebruik kachel bijvoorbeeld in koudere maanden is 10€ per dag.

* Stek 9 voor 1 visser  € 300,- (niet-vissers niet bij de prijs inbegrepen) En €5,- p.p afvalverwerking (Bij meenemen  vervalt dit uiteraard)

* Stek 10/11 voor 2 visser  € 600,- (niet-vissers niet bij de prijs inbegrepen) En €5,- p.p afvalverwerking (Bij meenemen  vervalt dit uiteraard)

* Exclusief 2560,-

* Niet-vissers € 75,- p.p

op locatie zijn de volgende dingen te koop/huur (Betaling kan ter plaatse in overleg met Guillaime, dat kan contant of met paypal) Graag bij de boeking aangeven als u hiervan iets wilt i.v.m reserveren. (Voorraad aas en kleding kan per seizoen variëren)

*4e hengel ( dit kan als de ruimte dat toelaat ) 10,- per dag extra

*Huurboot 10,- per dag

* Fiets 5,- per dag

* Fluistermotor + accu 10,- per dag (eigen fluistermotor en accu mag ook zelf mee genomen worden.

* Sonar/dieptemeter  € 5,- per dag.

* Afval verwerking € 5,- p.p  per week. * Schoonmaakpakket Huisjes ( verplicht) € 50,- per week/sessie.

* Borg kan worden gevraagd in de zin van garant kunnen staan van een bedrag. Het hoeft niet vooraf betaald te worden.

* Drie soorten pellets 25 kg voor € 25- € 55,-

* Mais € 2,- per kg.

* Tarwe €1,- per kg.

* Kleding zoals t-shirts, joggers, hoody’s, petten en bekers (variërend van €4,50- € 39,50,-)

* Boilies per 5 kg: Skrillex, Punky, Kipik €39,90 – € 50,- (kwaliteits-boilies van eigen merk)

* Pop-ups €8,-

* Spray booster € 5,90,-

* Dip 250 ml € 9,90,-

* Booster 1 L € 18,90,-

* Pot tijgernoten/hennep ready made € 18-,

* Broodjes, gebak, croissants, stokbrood, chocolade broodjes, pizza, kebab, toetje, frisdranken en bier variërend van € 1 – € 10,-

Laagseizoen (Maand Juni en Juli)
Boeken voor deze 2 maanden kan alleen via Whatsapp, FB, info@nauticarp.nl

* Stek 2 ( Loft ) inclusief 2 vissers  € 790,- (niet-vissers niet bij de prijs inbegrepen) En € 50,- schoonmaakkosten. En €5,- p.p afvalverwerking (Bij meenemen  vervalt dit uiteraard)

* Stek 3 ( Lodge ) inclusief 2 vissers  € 690,- (niet-vissers niet bij de prijs inbegrepen) En € 50,- schoonmaakkosten. En €5,- p.p afvalverwerking (Bij meenemen  vervalt dit uiteraard)

* Stek 9 voor 1 visser  € 225,- (niet-vissers niet bij de prijs inbegrepen) En €5,- p.p afvalverwerking (Bij meenemen  vervalt dit uiteraard)

* Stek 10/11 voor 2 visser  € 450,- (niet-vissers niet bij de prijs inbegrepen) En €5,- p.p afvalverwerking (Bij meenemen  vervalt dit uiteraard)

* Niet-vissers € 75,- p.p

* Exclusief 1920,-

Winterprijs (3e zaterdag van November t/m eerste zaterdag van Maart)

* Stek 2 ( Loft ) inclusief 2 vissers  € 690,- (niet-vissers niet bij de prijs inbegrepen) En € 50,- schoonmaakkosten. En €5,- p.p afvalverwerking (Bij meenemen  vervalt dit uiteraard) Gebruik kachel bijvoorbeeld in koudere maanden is 10€ per dag.

* Stek 3 ( Lodge ) inclusief 2 vissers  € 635,- (niet-vissers niet bij de prijs inbegrepen) En € 50,- schoonmaakkosten. En €5,- p.p afvalverwerking

* Stek 9  voor 1 visser  € 200,- (niet-vissers niet bij de prijs inbegrepen) En €5,- p.p afvalverwerking (Bij meenemen  vervalt dit uiteraard)

* Stek 10/11 voor 2 visser  € 350,- (niet-vissers niet bij de prijs inbegrepen) En €5,- p.p afvalverwerking (Bij meenemen  vervalt dit uiteraard)

* Niet-vissers € 75,- p.p

 

 

 

Etang Furet 18210 Thaumiers, Frankrijk

Etang Furet

Verplichte velden zijn gekenmerkt met *