Karpervissen op Etang Furet

Karpervissen op Etang Furet

Etang Furet is een prachtig water  in een mooie, natuurlijke omgeving. Het ligt in het midden van Frankrijk op 748 km afstand van Utrecht en 594 km vanaf Brussel. Er is de voorgaande jaren niet op karper gevist, wat het een veelbelovend meer maakt.

Het visbestand

Het meer heeft een mooi visbestand van ongeveer 300 vissen, met als record een spiegelkarper van 30,1 kg.

Etang Furet

Zomers kan het water 30 cm lager staan omdat het dan onvoldoende wordt aangevuld door regenval. Veel vissers vangen hun vissen hier op 1 meter diepte.

Er zijn zeker 12 karpers met een gewicht tussen de 25 en 30,1 kg, 25 karpers tussen de 20 en 25 kg en 75 karpers tussen de 16 en 20 kg. Voordat het meer geopend werd heeft er een af-netting plaatsgevonden  waar de meeste kleine vissen onder de 7 kg zijn verwijderd.  Het visbestand varieert over het algemeen tussen de 8 en 30,1 kg, het gemiddeld gewicht ligt op ongeveer 14 kg. Etang Furet heeft behoorlijk veel grote vissen, maar ook nog een aantal kleinere vissen tussen de 8 en 15 kg, en een redelijk aantal zeelten. Eind december 2022 is er een nieuwe uitzetting geweest van 35 vissen. De vissen bestonden veelal uit Spiegelkarpers en enkele Schubkarpers. De vissen hebben een gemiddeld gewicht van 13 kg.

De Visserij

Als u enkel de grotere vissen wilt vangen dient u uw goed over uw visserij  na te denken. Rust op de stek, en zeker in het begin niet teveel te voeren lijkt vaak een goede methode op etang Furet. Ook is het uiteraard verstandig om goed na te denken over uw aas presentatie. Te zwaar lood boven de 120 gram kan bijvoorbeeld leiden tot een slechte aaspresentatie door het wegzakken van het lood en de rig. Etang Furet is een water waar u veel actie kunt verwachten, en een zeer goede kans heeft om een vis boven de 20 kg te landen. Er zijn op dit water al erg veel pb’s gesneuveld en zelfs verbrijzeld! Er is in het meer geen dwerg-meerval aanwezig en de wiergroei is minimaal, wel zit er zeelt en zijn er zomers kreeftjes actief. Houd er rekening mee dat het meer vooral aan de oevers erg ondiep is, en dat de vis vanaf de kant vaak moeilijk te scheppen is. Het meenemen van lieslaarzen en/of een waadpak is noodzakelijk.
Ondanks het ondiepe water laten de vissen laten zich prima vangen op dieptes tussen de 0.7 en 1.4 meter.

Het meer

Het meer beschikt over elf stekken, eenvoudige faciliteiten, een kleine tackleshop en maaltijdservice. Het meer ligt op ongeveer 11 km afstand vanaf Dun-sur-Auron, in het Franse platteland. Etang Furet is sinds oktober 2015 in bezit van de huidige eigenaar Guillaume Rousselet. Het meer is ongeveer 10 hectare groot en heeft een gemiddelde diepte van 1,2 meter. De bodem bestaat uit een harde onderlaag met zand en gravel. De toplaag is een iets zachtere modderige laag, waar de karpers absoluut op azen. Dit wellicht door de aanwezigheid van natuurlijk voedsel in de vorm van bloedwormen. Ook zijn er hardere plekken aanwezig in de bodem, deze zijn met name bij de diepere stekken te vinden. Ook op de zachtere bodem kan er gerust met boilies als bodem-aas gevist worden, vaak werkt een lichte pop up als wafter hier ook goed.  Voor de stekken 1 tot en met 5 is de eerst 50 meter een zandbodem. Verdeeld over twee zijden van het meer liggen 9 stekken.

Nauticarp.nl

De faciliteiten

De faciliteiten liggen achter stek 2 en zijn eenvoudig, maar schoon. Ook is er een vriezer en koelkast beschikbaar, en zijn er genoeg oplaadpunten. Als het voor een langere periode droog is  zijn alle stekken met de auto bereikbaar, maar als er veel regenval is zullen alleen de stekken 1 t/m 3 en 10 en 11 bereikbaar zijn. Wel dient de auto na het uitladen van de spullen teruggezet te worden op de parkeerplaats!  Op etang Furet is een chalet (loft) te huur in combinatie met stek 2. Wanneer u met meer vissers bent, kunt u kiezen uit stek 2 in combinatie met bijvoorbeeld stek 3. Het chalet is van alle gemakken voorzien. Het interieur bestaat uit: twee slaapkamers met 3 bedden. Een keuken met bestek en pannen, toilet, douche, koelkast, tafel, bank en er is een tv aanwezig! Het bed is voorzien van beddengoed, en het is mogelijk om vanuit het chalet te vissen! . Op etang Furet, vlakbij stek 2 vind u een tackleshop. Het is mogelijk om hier tackle, kleding, drinken en aas te kopen. Het aas wat er te koop is bestaat o.a uit: boilies, pop-ups, liquids, pellets, en diverse soorten particles. Het drinken bestaat uit diverse soorten frisdrank en wat bier.

De stekken

Stek 1
Dit is een enkele stek, maar kan ook als dubbele stek worden geboekt, deze stek is vrij ruim opgezet. Als u deze stek met 2 vissers wilt boeken kunt u dat doen via whatsapp, Facebook of via onze email. Deze stek bevind zich naast de dam, wat met 2 meter ook het diepste deel van het meer is.

Stek 2 en 3
De diepte hier is maximaal 1.8 meter. Dit zijn beide enkele stekken, maar kunnen in combinatie voor 2 vissers geboekt worden. U kunt zelf kiezen waar u gaat zitten, dat kan op één van de twee stekken zijn, of op de ruimte tussen deze stekken. U hoeft de extra stek niet perse te gebruiken, maar het biedt u wel meer ruimte en privacy. Er is een chalet (loft) te huur in combinatie met stek 2. Wanneer u met meer vissers bent, kunt u kiezen uit stek 2 in combinatie met bijvoorbeeld stek 3. Het chalet is van alle gemakken voorzien. Het interieur bestaat uit: twee slaapkamers met 3 bedden. Een keuken met bestek en pannen, toilet, douche, koelkast, tafel, bank en er is een tv aanwezig! Het bed is voorzien van beddengoed, en het is mogelijk om vanuit het chalet te vissen!

Stek 4 en 5
Stek 4 heeft een maximale diepte van 1.5 meter. Stek 5 heeft een diepte van ongeveer 1.1 meter, het is mogelijk om de hoeken te bevissen deze heeft een diepte van 0.8 meter. Dit zijn beide enkele stekken, maar kunnen in combinatie voor 2 vissers geboekt worden.  U kunt zelf kiezen waar u gaat zitten, dat kan op één van de twee stekken zijn, of op de ruimte tussen deze stekken. U hoeft de extra stek niet perse te gebruiken, maar het biedt u wel meer ruimte en privacy. Stek 4 en 5 zijn allebei ook apart, als enkele stek te boeken voor 1 visser.

Stek 8 en 9
Stek 8 heeft een diepte van ongeveer 1.2 meter, het is mogelijk om de hoeken te bevissen deze heeft een diepte van 0.8 meter. Stek 9 heeft een maximale diepte van 1.5 meter. Dit zijn beide enkele stekken, maar kunnen in combinatie voor 2 vissers geboekt worden. U kunt zelf kiezen waar u gaat zitten, dat kan op één van de twee stekken zijn, of op de ruimte tussen deze stekken. U hoeft de extra stek niet perse te gebruiken, maar het biedt u wel meer ruimte en privacy. Stek 8 en 9 zijn allebei ook apart, als enkele stek te boeken voor 1 visser.

Stek 10 en 11
Deze stekken hebben een maximale diepte van 2 meter. Dit zijn beide enkele stekken, maar kunnen in combinatie voor 2 vissers geboekt worden. U kunt zelf kiezen waar u gaat zitten, dat kan op één van de twee stekken zijn, of op de ruimte tussen deze stekken. U hoeft de extra stek niet perse te gebruiken, maar het biedt u wel meer ruimte en privacy. Stek 10 en 11 zijn allebei ook apart, als enkele stek te boeken voor 1 visser.

Tarieven Etang Furet

Prijzen zijn per week, van zaterdag tot zaterdag.

 • (Stekken) € 300,00 Per visser (€ 5,00 p.p voor afval verwerking en scheiding)
 • Chalet (loft) stek 2 € 350 per week voor maximaal 2 vissers en 2 niet-vissers. (Tarieven van de visser en niet visser(s) komen er bij ) (€ 200 euro borg, deze op locatie met paypal betalen € 5,00 p.p voor afval verwerking en scheiding, en €50,00 voor schoonmaakkosten chalet) Als u deze chalet wilt huren, dit dan graag even apart vermelden bij uw reservering. Dit kunt u doen bij opmerkingen.
 • Exclusief €2700 € 2250,00 per week, voor maximaal 9 vissers *dit betreft al een aanbiedingsprijs, bij exclusief is de kortingscode niet toepasbaar (Eventuele niet-vissers zijn bij deze prijs niet inbegrepen) (€ 5,00 p.p voor afval verwerking en scheiding, en €50,00 voor schoonmaakkosten cottage) tevens is het dan toegestaan om een rubberboot te gebruiken. Alleen telefonisch of via Whatsapp, Facebook of mail te reserveren.
 • Niet visser €90 € 75,- Per persoon per week
  (Kinderen van 0 t/m 4 jaar gratis)
 • Maaltijdservice €17,50 (per dag voor ontbijt en avondeten, dit contant ter plaatse te voldoen, graag per boeking aangeven als u dit wilt)
 • Huur fiets €5,00 per dag (contant ter plaatse voldoen)
 • 4e hengel €10,00 per dag (contant ter plaatse voldoen)
 • Let op! met 2 vissers is het alleen mogelijk om de stek(ken) 1, 2,3, 4,5, 6,7 of 8,9 te boeken! Dus niet 7,8 of 3,4

Wintertarieven (vanaf de 3e zaterdag van November tot de laatste zaterdag van Februari)

 • (Stekken) € 150,00 per visser *dit betreft al een aanbiedingsprijs, de kortingscode is op het wintertarief niet toepasbaar (€ 5,00 p.p voor afval verwerking en scheiding)
 • Chalet (loft) stek 2 € 350 per week voor maximaal 2 vissers en 2 niet-vissers. (Tarieven van de visser en niet visser(s) komen er bij, € 200 euro borg, deze op locatie met paypal betalen, *dit betreft al een aanbiedingsprijs, de kortingscode is op het wintertarief niet toepasbaar € 5,00 p.p voor afval verwerking en scheiding, en €50,00 voor schoonmaakkosten chalet) Als u deze chalet wilt huren, dit dan graag even apart vermelden bij uw reservering. Dit kunt u doen bij opmerkingen.
 • Exclusief € 1200,- Per week, voor 9 vissers tevens is het dan toegestaan om een rubberboot te gebruiken.  *dit betreft al een aanbiedingsprijs, bij exclusief is de kortingscode niet toepasbaar (Eventuele niet-vissers worden extra gerekend voor €75 p.p) (€ 5,00 p.p voor afval verwerking en scheiding, en €50,00 voor schoonmaakkosten chalet)
 • Niet visser €90 € 75,- Per persoon per week
  (Kinderen van 0 t/m 4 jaar gratis)
 • Maaltijdservice €17,50 (per dag voor ontbijt en avondeten, dit contant ter plaatse te voldoen, graag per boeking aangeven als u dit wilt)
 • Huur fiets €5,00 per dag (contant ter plaatse voldoen)
 • 4e hengel €10,00 per dag (contant ter plaatse voldoen)
 • Let op! met 2 vissers is het alleen mogelijk om de stek(ken) 1, 2,3, 4,5, 6,7 of 8,9 te boeken! Dus niet 3,4 en 7,8

Check beschikbaarheid

Verplichte velden zijn gekenmerkt met *
Nauticarp.nl