Karpervissen op Etang Camalo

Karpervissen op Etang Camalo

Etang Camalo is een prachtig water in een mooie, natuurlijke omgeving. Het ligt in het midden van Frankrijk op 748 km afstand van Utrecht, en 594 km van Brussel. Er is in de voorgaande jaren niet op kaper gevist! Vanaf het vroege voorjaar van 2021 is deze bestemming geopend voor alle vissers!

Kenmerken Etang Camalo

Camalo heeft een uitstekend visbestand met top vissen tussen de 25 en 31 kg. Het totaal aantal vissen zal ongeveer 220 zijn. De vissen variëren tussen een gewicht van 8 en 31 kg. Etang Camalo heeft 3 vissen van 30 Kg, een aantal vissen tussen de 25 en 30 kg, en veel vissen boven de 20 kg. Het gemiddelde gewicht ligt rond de 18 kg! Etang Camalo heeft verder een aantal graskarpers variërend in gewicht tussen de 6 en 25 kg, en zwemmen er een aantal koi karpers. De graskarpers zijn uitgezet voor mogelijk wiergroei. Dus u zult hier als visser normaal gesproken geen hinder van ervaren. Naast deze variatie aan karpers heeft etang Camalo ook 4 mandarijn meervallen, deze zijn voornamelijk ingezet om de kreeften in bedwang te houden. Ook al valt het onder het natuurlijke voedsel van de karper, tijdens uw sessie zijn deze dieren niet wenselijk. Het gebruik van hardhookbaits of wrap om uw bol is tijdens de warmere maanden echter wel aan te raden. Fijn om te weten is dat er geen brasems, dwergmeerval of wier aanwezig is. Etang Camalo is door het uitstekende visbestand een echt bigfish water te noemen. U maakt een zeer goede kans om een 20kg+ vis te vangen, als u zorgvuldig nadenkt over uw aanpak. De bodem bestaat uit een harde onderlaag met zand en gravel. Met een bovenlaag die iets zachter is, een combinatie van zand en lichte modder, maar waar de karpers zeker in azen. In het bodemverloop zijn ook wat hardere gravel platen te vinden. Ondanks het type bodem kan er kan gerust met een normale boilie als haakaas worden gevist, als er gebruik word gemaakt van plat lood. De dieptes op etang Camalo variëren van 60 centimeter tot 2.9 meter. U kunt een geleidelijk bodemverloop verwachten, als u de dieptes onderzoekt. Bekijk meer foto’s van het meer op Facebook

De stekken

Het 6 hectare grote Etang Camalo is geschikt voor maximaal 6 vissers.

Stek 1 is de diepste stek, deze biedt dieptes tot 2,9 meter langs  de dam. Dit is een 2 persoonsstek.

Stek 2 biedt dieptes tot maximaal 2,5 meter, ook dit is een 2 persoonsstek. Deze ligt mooi centraal. Stek 2 is te boeken in combinatie met een chalet. Deze is voorzien van een fornuis op gas, een koelkast met een kleine vriezer, kraan/wasbak met water, 1 bed, 1 sofa 1 tafel met 4 stoelen, licht en electricitet (stroompunt) Het chalet ligt ongeveer 10 meter van het water dus het is daarom ook toegestaan om direct vanuit het chalet te vissen.

Stek 3 is te boeken als enkele stek. Deze biedt dieptes tot maximaal 1,7 meter. Het is een zeer interessante stek met 1 hectare aan wateroppervlak

Stek 1 en 3 zijn bivvy stekken, stek 2 is een ‘chalet’ stek, en is enkel met een chalet te boeken.

Rust bewaren op het water is een must . Het is wel aan te raden om vooral in de ondiepere gedeeltes niet teveel met spomps  in de weer te gaan. Ook is het zeker noodzakelijk om lieslaarzen of een waadpak mee te nemen, om de vis goed te kunnen scheppen, wegen en fotograferen. Bekijk de stekken op Facebook

Prijzen 2023/2024

Per week van zaterdag-zaterdag. (Midweken en weekenden kunnen last-minute 2 weken van te voren worden besproken)

Hoogseizoen (Maart,April, Mei, Augustus, September, Oktober)

* Stek 1  inclusief 2 vissers  € 720,- (niet-vissers niet bij de prijs inbegrepen)  En €5,- p.p afvalverwerking (Bij meenemen  vervalt dit uiteraard)

* Stek 2 ( chalet ) inclusief 2 vissers  € 970,- (niet-vissers niet bij de prijs inbegrepen) En € 50,- schoonmaakkosten. En €5,- p.p afvalverwerking (Bij meenemen  vervalt dit uiteraard) Gebruik kachel bijvoorbeeld in koudere maanden is 10€ per dag.

* Stek 3  inclusief 1 visser  € 425,- (niet-vissers niet bij de prijs inbegrepen) en €5,- p.p afvalverwerking (Bij meenemen  vervalt dit uiteraard)

Exclusief € 1950,- voor maximaal 6 vissers (niet-vissers niet bij de prijs inbegrepen) en €5,- p.p afvalverwerking (Bij meenemen  vervalt dit uiteraard) en € 50,- schoonmaakkosten voor het chalet.

* Niet-vissers € 75,- p.p

op locatie zijn de volgende dingen te koop/huur (Betaling kan ter plaatse in overleg met Guillaime, dat kan contant of met paypal) Graag bij de boeking aangeven als u hiervan iets wilt i.v.m reserveren. (Voorraad aas en kleding kan per seizoen variëren)

*4e hengel ( dit kan als de ruimte dat toelaat ) 10,- per dag extra

*Huurboot 10,- per dag

* Fiets 5,- per dag

* Fluistermotor + accu 10,- per dag (eigen fluistermotor en accu mag ook zelf mee genomen worden.

* Sonar/dieptemeter  € 5,- per dag.

* Electriciteit op stek (Camalo) €3,- per dag.

* Afval verwerking € 5,- p.p  per week. * Schoonmaakpakket Huisjes ( verplicht) € 50,- per week/sessie.

* Borg kan worden gevraagd in de zin van garant kunnen staan van een bedrag. Het hoeft niet vooraf betaald te worden.

* Drie soorten pellets 25 kg voor € 25- € 55,-

* Mais € 2,- per kg.

* Tarwe €1,- per kg.

* Kleding zoals t-shirts, joggers, hoody’s, petten en bekers (variërend van € 4,50- € 39,50,-)

* Boilies per 5 kg: Skrillex, Punky, Kipik € 39,90 – € 50,- (kwaliteits-boilies van eigen merk)

* Pop-ups € 8,-

* Spray booster € 5,90,-

* Dip 250 ml € 9,90,-

* Booster 1 L € 18,90,-

* Pot tijgernoten/hennep ready made € 18-,

* Broodjes, gebak, croissants, stokbrood, chocolade broodjes, pizza, kebab, toetje, frisdranken en bier variërend van € 1 – € 10,-

Laagseizoen (Maand Juni en Juli)
Boeken voor deze 2 maanden kan alleen via Whatsapp, FB, info@nauticarp.nl

* Stek 1  inclusief 2 vissers  € 590,- (niet-vissers niet bij de prijs inbegrepen)  En €5,- p.p afvalverwerking (Bij meenemen  vervalt dit uiteraard)

* Stek 2 ( chalet ) inclusief 2 vissers  € 690,- (niet-vissers niet bij de prijs inbegrepen) En € 50,- schoonmaakkosten. En €5,- p.p afvalverwerking (Bij meenemen  vervalt dit uiteraard)

* Stek 3  inclusief 1 visser  € 290,- (niet-vissers niet bij de prijs inbegrepen) en €5,- p.p afvalverwerking (Bij meenemen  vervalt dit uiteraard)

* Niet-vissers € 75,- p.p

* Exclusief € 1460,- voor maximaal 6 vissers (niet-vissers niet bij de prijs inbegrepen) en €5,- p.p afvalverwerking (Bij meenemen  vervalt dit uiteraard) En € 50,- schoonmaakkosten voor het chalet.

Winterprijs (3e zaterdag van November t/m eerste zaterdag van Maart)

* Stek 1  inclusief 2 vissers  € 360,- (niet-vissers niet bij de prijs inbegrepen)  En €5,- p.p afvalverwerking (Bij meenemen  vervalt dit uiteraard)

* Stek 2 ( chalet ) inclusief 2 vissers  € 590,- (niet-vissers niet bij de prijs inbegrepen) En € 50,- schoonmaakkosten. En €5,- p.p afvalverwerking (Bij meenemen  vervalt dit uiteraard) Gebruik kachel bijvoorbeeld in koudere maanden is 10€ per dag.

* Stek 3  inclusief 1 visser € 215,- (niet-vissers niet bij de prijs inbegrepen) en €5,- p.p afvalverwerking (Bij meenemen  vervalt dit uiteraard)

* Exclusief € 1100,- voor maximaal 6 vissers (niet-vissers niet bij de prijs inbegrepen) en €5,- p.p afvalverwerking (Bij meenemen  vervalt dit uiteraard) En € 50,- schoonmaakkosten voor het chalet.

* Niet-vissers € 75,- p.p

Etang Camelo | Nauticarp

Etang Camalo, 208 Domaine de Revert, 18210 Charenton-du-Cher, Frankrijk

Verplichte velden zijn gekenmerkt met *